Rosé Wijnen
Rosé wijn wordt bijna altijd gemaakt van blauwe druiven. De schil weekt enkele uren tijdens de gisting mee met het witte vruchtvlees uit de blauwe druiven. Wanneer je de schillen lang laat mee weken zal de rosé donkerder worden. Laat je de schilletjes slechts enkele uren bij de most, dan is de rosé veel lichter van kleur.
Rosé: niet alleen in de zomer
Dat bij de meeste mensen het 'rosé-hart' sneller gaat kloppen wanneer de zon schijnt is wel te begrijpen. Op een terras of op het strand smaakt de wijn vaak nog lekkerder. Maar toch is het een wijn die je gerust ook bij een mooi diner kan drinken. Wij geven altijd als tip: Schenk jouw favoriete rosé van de afgelopen zomer bij een mooi tussengerecht met de kerst. Bij het inschenken vertel je je gasten aan tafel dan ook hét mooiste verhaal van de zomervakantie. Zo is het terugblikken op het 'oude jaar' al een beetje begonnen.
Temperatuur
Drink rosé koel; maar niet té koud! Wanneer een wijnhandelaar het advies geeft om een rosé ijskoud te drinken, dan moet u gaan opletten. Want hoe kouder de wijn, des te minder proef je er van. Een mooie kwaliteitsrosé mag op 12 graden Celsius in het glas.
HomeRosé wijnen