Vragen? Bel: 035 888 95 95

Het Geheim van Spinning Cone-technologie

Wijnadvies blog op 6 januari 2024
Het Geheim van Spinning Cone-technologie

Innovatie

Alcoholvrije dranken winnen snel aan populariteit, en een technologische innovatie die daarbij een cruciale rol speelt, is de Spinning Cone-technologie. Deze revolutionaire methode heeft een enorme impact gehad op het produceren van alcoholvrije dranken, vooral op het gebied van wijn, door het mogelijk te maken alcohol te verwijderen zonder de smaak te compromitteren.

Oorsprong

De geschiedenis van deze technologie gaat terug tot de zoektocht naar manieren om alcohol te verwijderen zonder de essentiële smaakkenmerken van de drank te verliezen. Traditionele methoden zoals destillatie bij hogere temperaturen leidden vaak tot verlies van smaak en aroma. Hier ontstond de behoefte aan een proces dat de alcohol voorzichtig uit de drank kon halen, terwijl de authentieke smaak behouden bleef.

Luister ook naar onze podcast over alcoholvrije wijnen

Werking

Deze technologie maakt gebruik van draaiende kegelvormige kolommen in een specifiek ontworpen systeem. De eerste stap omvat een tweestapsmethode waarbij vluchtige aroma's, essences en alcohol gescheiden worden. De draaiende kegelvormige kolommen creëren een vacuüm en werken bij een lage temperatuur, waardoor de alcohol voorzichtig uit de drank wordt geëxtraheerd.

Het cruciale aspect van deze methode is de mogelijkheid om de alcohol te verwijderen zonder de delicate smaakcomponenten te beschadigen. Door de lage temperatuur blijven de smaakkenmerken behouden, waardoor de uiteindelijke alcoholvrije drank de essentie van de oorspronkelijke drank behoudt.

Bekijk al onze alcoholvrije wijnen

Toepassingen

De Spinning Cone-technologie heeft vooral een revolutie teweeggebracht in de productie van alcoholvrije wijnen. Wijnmakers kunnen nu hoogwaardige alcoholvrije varianten produceren die kunnen concurreren met traditionele wijnen op het gebied van smaak en aroma, maar zonder de effecten van alcohol. Dit opent de deur naar een bredere markt voor mensen die willen genieten van de verfijnde smaken van wijn zonder de bijwerkingen van alcohol.

Toekomst

De voortdurende ontwikkeling en verfijning van de Spinning Cone-technologie beloven een spannende toekomst voor de productie van alcoholvrije dranken. Met voortdurende innovatie kunnen we verwachten dat de kwaliteit en variëteit van alcoholvrije dranken blijven toenemen, waardoor consumenten wereldwijd kunnen genieten van een breder scala aan alcoholvrije opties zonder in te boeten op smaak en kwaliteit.

De Spinning Cone-technologie heeft de deur geopend naar een nieuwe wereld van mogelijkheden in de drankenindustrie, en haar impact zal ongetwijfeld blijven groeien naarmate de technologie verder evolueert.

Lees ook: Wat is low alcohol wijn? 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Het Geheim van Spinning Cone-technologie

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp