Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijn op het Sint-Pietersplein

Wijnadvies blog op 23 april 2013
Wijn op het Sint-Pietersplein

Pasen

Ook ik heb afgelopen weekend paaseieren gezocht en van een heerlijk paasdiner gesmuld. Al ver vóór dit paasweekend was al wel te merken dat het paasdiner in Nederland steeds meer leeft want in de winkel heb ik, net als met kerst, regelmatig wijnadviezen moeten geven om het diner nog completer te maken.

Het verschil tussen kerst en Pasen is duidelijk: waar in december kalkoen en konijn in de oven liggen, kiezen mensen met Pasen meer voor de zeegerechten. Veel frisse witte wijnen, als Picpoul de Pinet, Sancerre en Menetou Salon, gingen over de toonbank die goed samengaan met zalm en tonijn. Lekker fris en een perfecte voorbereiding op de lente.

Sint-Pietersplein

En ja, om het gevoel van Pasen nog even te versterken heb ook ik naar de Paus gekeken die in Rome Nederland bedankte voor de bloemen die het Sint-Pietersplein op wisten te fleuren. Heel nobel van ons land om dit geheel kosteloos te verzorgen, maar wat doen andere landen eigenlijk?

Oké, Italië heeft al genoeg te doen met deze viering, maar Frankrijk daarentegen? Het lijkt me geweldig als zij voor een slokje wijn kunnen zorgen voor alle mensen die daar in de regen op het plein staan. Wat had ik genoten als de Paus dan in zijn speech zou zeggen: "Merci pour le vin!".

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Wijn op het Sint-Pietersplein

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp