Witte Wijnen
Witte wijnen kunnen gemaakt worden van groene druiven én ook van blauwe druiven. Bijna altijd weekt de schil niet mee bij de vergisting. Zodoende kan je van blauwe druiven, met wit vruchtvlees, ook witte wijnen maken. Dit gebeurt veel in de Champagne.
Druivenrassen
toch worden vrijwel alle witte wijnen gemaakt van groene druiven. Er zijn een aantal druivenrassen die zichzelf in de 'Top 10 van bekendste druiven voor witte wijnen' mogen rekenen. Denk aan Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc.
Toch zijn er ook zeer spannende druivenrassen met een witte schil die niet echt enorme bekendheid hebben. De Picpoul, Vernaccia en de Mauzac zijn voorbeelden hiervan.
Temperatuur
Er is niet één ideale temperatuur voor alle witte wijnen te noemen. Toch is de koelkst, met 5 graden, doorgaans te koud. Vollere witte wijnen zijn rond de 14 graden mooi. Lichte, frisse witte wijnen mogen met 8 graden celsius in het glas.
HomeWitte wijnen