Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine CurotSancerre 2022

De naam Sancerre behoeft nauwelijks introductie. Het is de bekendste appellation van de Loire. Handelsmerk zijn frisse en minerale wijnen van sauvignon blanc, meestal geproduceerd door betrekkelijk kleine familiedomeinen. Een goed voorbeeld van zo'n bedrijf is Domaine Curot.

Dit 10 hectare grote domein ligt in Thauvenay, een plaatsje in het zuidoosten van de appellation, en wordt geleid door Eric Louis. De stijl van zijn witte Sancerre is tegelijkertijd op en top Sauvignon, maar naar lokale maatstaven behoorlijk vol. Deze volheid is gebaseerd op een goede rijpheid van het fruit.

€ 24,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.0/5

Domaine Curot - Sancerre

De naam Sancerre behoeft nauwelijks introductie. Het is de bekendste appellation van de Loire. Handelsmerk zijn frisse en minerale wijnen van sauvignon blanc, meestal geproduceerd door betrekkelijk kleine familiedomeinen.

Een goed voorbeeld van zo'n bedrijf is Domaine Curot. Dit 10 hectare grote domein ligt in Thauvenay, een plaatsje in het zuidoosten van de appellation, en wordt geleid door Eric Louis. De stijl van zijn witte Sancerre is tegelijkertijd op en top Sauvignon, maar naar lokale maatstaven behoorlijk vol. Deze volheid is gebaseerd op een goede rijpheid van het fruit.

Domaine Curot heeft totaal 8,5 hectare wijngaard. De bodem bestaat uit afwisselend zachte poreurze turfsteen, mergel en vuursteen. Sancerre wordt tot de mooiste Franse witte wijnen gerekend en is zeer populair in de Parijse restaurants. Een lichte goudgele kleur met een aangename fruitige geur (perzik) en een lange frisse, sappige afdronk.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Sancerre
Wijnhuis:Domaine Curot
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp