Vragen? Bel: 035 888 95 95

Quinta dos MurcasAssobio White 2020

Assobio White is een fantastische witte wijn die laat zien wat ze in de Douro kunnen. Quinta dos Murcas gebruikt voor deze witte wijn een blend van druiven die kenmerkend zijn voor dit gebied: Verdelho, Gouveio, Viosinho, Rabigato en Códego de Larinho.
Als de wind door de wijngaarden gaat hoort men de wind fluisteren. Dit noemen ze in Portugal: 'Assobio'

In de neus is de Assobio White mooi stuivend met heerlijke, frisse tonen van citrus. De smaak is verfijnd, verfrissend en een prachtige balans tussen zuren en fruit. Een heerlijke wijn om te combineren met lichte gerechten of voor bij de borrel.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Quinta dos Murcas

De rechterbank van de Douro-rivier, ook wel Cima-Corgu genaamd, staat bekend als de beste subregio in de Douro. Quinta dos Murcas is ligt prachtig gesitueerd op deze rechterbank en is zeer onderscheidend met maar liefst 8 verschillende terroirs. Daarnaast is Cima-Corgu het centrum van het portgebied en ligt het meest landinwaarts. Dit gebied heeft verreweg het beste klimaat voor wijnbouw en hier komen dan ook de beste (vintage en LBV) port en wijnen vandaan.

In 2008 heeft Esporão Quinta dos Murcas overgenomen. Niet alleen vanwege de mogelijkheden om ook schitterende port te maken, maar vooral vanwege de visie, werkwijze en mogelijkheden die deze quinta te bieden heeft op het totale gebied van wijn maken.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Quinta dos Murcas
Druivensoort:Verdelho, Gouveio, Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp