Zoete wijnen
Wellicht is er geen één soort wijn met een moeilijker imago als de ‘zoete wijnen’. Vertellen wij dat er iets van zoetig fruit te proeven is in een wijn, dan zal er vaak moeilijk gekeken worden. Maar stiekem zijn we dol op zoete wijnen. Want als er één wijn is waar veel in te proeven is: Dan zijn het wel de wijnen die laat geoogst zijn!
Pourriture Noble
Edele rotting of pourriture noble is een proces waarin schimmel de schil van druiven aantast. Het gaat om de specifieke grijze schimmel die onder bepaalde klimatologische omstandigheden laat in het jaar toeslaat.
Vins doux naturel
Vins doux naturels is dessertwijn, gemaakt van witte of blauwe druiven, die verrijkt wordt met alcohol, dit in tegenstelling tot zoete wijnen waaraan geen alcohol wordt toegevoegd. Vin doux naturel wordt in talrijke landen geproduceerd: Portugal (Port en Moscatel de Setubal), Spanje (Malaga), Italië (Marsala), Griekenland (Muscat de Samos, de Lemnos en de Patras) en Frankrijk.
HomeZoete wijnen