Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren en worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren. Bij het bbq-en (afgekort) kan de kok bijna alles op 'het vuur' gooien. Vaak worden er veel sausen bij geserveerd. De populairste hiervan zijn zonder meer de satésaus en de barbecue-saus. Omdat er zo veel verschillende, vaak sterke, smaken zullen zijn is een wijn aan te raden die hier tegen kan.
Welke wijn?
Vaak is het wel zonde om een hele bijzondere wijn bij dit 'gezelligheids-eten' te drinken. Dit hoeft niet te betekenen dat de wijn vies moet zijn. De Negroamaro van Cantine de Due Palme is een prima combinatie. Het zwoele karakter van de wijn zal goed tegen de sterke smaakexplosies van het barbecueën kunnen. Kiest u ervoor om alleen vis of kip op het rooster te leggen, of heel voorzichtig met sausen te werk te gaan, dan zal er een lichtere rode wijn of soms zelfs een volle witte wijn ook goed bij gaan.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.