• Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Crème brûlée

Crème brûlée

Recepten
20 oktober 2014
Leestijd: 1 min

Ooit zei Koning Willem-Alexander dat zijn lievelingstoetje een Crème brûlée was. Over het woord: ‘toetje’ kunnen we nog wel eens een discussie hebben. Maar over het feit dat een Crème brûlée: ‘lekker is’ zullen de meeste mensen niet over twijfelen! Maar welke wijn gaat er goed bij samen?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 80 gr kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 2,5 dl slagroom
  • 4 el rietsuiker

Bereidingswijze

  1. De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen.
  2. Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren.
  3. Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken.
  4. Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen.
  5. De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.

Serveertips

Lekker met een bolletje vanille-ijs

Voor jou geselecteerd om te lezen

Bestel ook via WhatsApp