• Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Fazant gebraden

Fazant gebraden

Recepten
20 oktober 2014
Leestijd: 1 min

lekker met mooie 'vergeten groentes' zoals pastinaak of schorseneer. Ook prachtig met zuurkool en spruitjes.

Ingrediënten

  • 2 fazante-hennen*
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel boter
  • 80 gr sjalotten, fijngesneden
  • 100 gr champignons, in vieren
  • 40 gr ontbijtspek, in blokjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 300 gr bloem
  • suiker

Variaties op saus

Roer een scheutje zuiver ongezoet druivensap en een scheutje olijfolie door de saus. Of pureer 2 kippenlevertjes met gelijke hoeveelheid boter en bind de saus ermee.

Bereidingswijze

Fazanten van binnen en buiten met zout en peper inwrijven, knoflook en tijm in holte stoppen. Fazanten in koekenpan in olie en boter rondom goudgeel bakken, daarbij beide poten 5 minuten bakken. Oven voorverwarmen op 200 C. Fazanten met borst naar boven in ovenvaste (gietijzeren) braadpan leggen. Sjalotten, champignons en spek naast fazanten leggen. Bouillon erover schenken en aan de kook brengen. Bloem en snufje suiker mengen, zoveel water erdoor kneden tot een soepel deeg ontstaat. Deeg tot slang (4 cm doorsnede) uitrollen. Op rand van pan leggen en pan met deksel afsluiten. Fazant in oven 18 minuten braden. In dichte pan 10 minuten laten rusten. Deegrand loshakken. Borsten en poten van fazanten lossnijden. Braadvocht zeven, goed uitdrukken. Fazantdelen in braadpan terug leggen, braadvocht erover schenken. Serveren met gebakken peertjes en gevulde gedroogde pruimen.

Voor jou geselecteerd om te lezen

Bestel ook via WhatsApp