Net in de vrije verkoop: Een van onze meest exclusieve wijn-spijsdiners ooit

Lees meer
  • Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Frisse krieltjessalade met gerookte makreel, dille & augurk

Frisse krieltjessalade met gerookte makreel, dille & augurk

Recepten
30 mei 2025
Leestijd: 1 min

Een frisse en hartige lentesalade boordevol smaak!

Zachte krieltjes worden gemengd met rokerige makreel, knapperige augurk en rode ui. De dille zorgt voor een kruidige kick, terwijl een romige yoghurt-citroendressing alles samenbrengt. Licht, voedzaam en perfect voor een doordeweekse avond — of als luxe lunch in de zon.

Maar welke wijn gaat goed samen bij Makreel? 

Vooral frisse witte wijnen. Makreel is een vette vis. Vermijd vooral dikke Chardonnay! 

Bekijk meer gerechten met wijnadviezen

Makkelijk te maken en snel op tafel: 

Wat heb je nodig?

  • Gerookte makreel (in stukjes)

  • Krieltjes (gegaard en gehalveerd)

  • Augurkjes (in blokjes)

  • Rode ui (gesnipperd)

  • Dille (vers!)

  • Eventueel: rucola of veldsla

  • Dressing van yoghurt, mosterd en citroen

Zo maak je hem:

  1. Krieltjes koken, afgieten en af laten koelen.

  2. Meng met stukjes makreel, gesnipperde ui, augurk en dille.

  3. Maak een frisse dressing van yoghurt, mosterd en citroenrasp.

  4. Alles mengen, eventueel serveren op een bedje van rucola.

Voor jou geselecteerd om te lezen

Bestel ook via WhatsApp