Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Net in de vrije verkoop: Een van onze meest exclusieve wijn-spijsdiners ooit
Lees meerJe hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Zachte krieltjes worden gemengd met rokerige makreel, knapperige augurk en rode ui. De dille zorgt voor een kruidige kick, terwijl een romige yoghurt-citroendressing alles samenbrengt. Licht, voedzaam en perfect voor een doordeweekse avond — of als luxe lunch in de zon.
Vooral frisse witte wijnen. Makreel is een vette vis. Vermijd vooral dikke Chardonnay!
Bekijk meer gerechten met wijnadviezen
Gerookte makreel (in stukjes)
Krieltjes (gegaard en gehalveerd)
Augurkjes (in blokjes)
Rode ui (gesnipperd)
Dille (vers!)
Eventueel: rucola of veldsla
Dressing van yoghurt, mosterd en citroen
Krieltjes koken, afgieten en af laten koelen.
Meng met stukjes makreel, gesnipperde ui, augurk en dille.
Maak een frisse dressing van yoghurt, mosterd en citroenrasp.
Alles mengen, eventueel serveren op een bedje van rucola.
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Lees verder
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.
Lees verder
Beef Wellington heeft zijn oorsprong vermoedelijk in het Verenigd Koninkrijk en is genoemd naar Arthur Wellesley, de hertog van Wellington, die beroemd werd door zijn overwinning in de Slag bij Waterloo in 1815. Het gerecht zelf werd echter waarschijnlijk niet direct door de hertog bedacht, maar kreeg zijn naam als een eerbetoon aan zijn militaire prestaties.
Lees verder