Een bombe van gerookte zalm met eiersalade en voor de echte liefhebbers afgemaakt met kaviaar.
Voor 4 personen:
300 gram gerookte zalm (mooie kwaliteit)
4 eieren (biologisch)
1 sjalotje
Bieslook
Peterselie
Mosterd
Mayonaise
Kerriepoeder
eventueel 10 gram of 25 gram kaviaar.
We starten met het maken van de eiersalade. Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Zorg ervoor dat de eidooier net mooi hard is. Snijd de eieren met een eiersnijder, een keer in de lengte en een keer in de breedte. Doe de gesneden eieren in een kom en voeg vervolgens wat gehakte peterselie en bieslook toe. Snipper het sjalotje en voeg dit ook toe. Voeg daarna mayonaise en een klein beetje mosterd toe. Zorg ervoor dat de eiersalade mooi smeuïg wordt. Breng dan de salade op smaak met wat kerriepoeder, peper en zout. Neem 4 stukjes folie en verdeel daar de zalm op. Zorg ervoor dat de zalm elkaar net overlapt en dat het allemaal even groot is. Pak dan een koffie kopje of een ander bakje en doe daar de zalm met folie in. Je moet ervoor zorgen dat de folie onder ligt en dat de hele binnenkant van het kopje mooi bedekt is met de zalm. Vul het kopje met eiersalade. Vouw de zalm die over de rand van het kopje hangt op de eiersalade. Je creëert nu dus een soort van bal waarvan de buitenkant zalm is en de binnenkant eiersalade. Vouw de folie aan de bovenkant naar elkaar toe en haal uit het kopje. Draai dit iets strak en je zult zien dat je een bombe van gerookte zalm hebt gemaakt. Herhaal dit nog drie keer.
Tip:
Voeg bij het opmaken van de bombe een goede lepel kaviaar toe op de bovenkant van de bombe. Waanzinnig mooie combinatie.
Maak van de kruiden die je over hebt een kruiden crème fraiche. Combineert prachtige met de zalm en de kaviaar.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.