Lamshaas is het zachtste stukje vlees van het lam. Ga er met zorg mee om.
Ingrediënten
8 lamshaasjes (van ieder ca. 90 g)
2 lepels sumac (besjes, uit de Turkse winkel)
12 kruimige middelgrote aardappels
2 appels (cox of elstar)
1 kleine eetlepel kaneel
2 theelepels cayennepeper
scheut notenolie (eventueel olijfolie, maar notenolie is lekkerder)
2 dl room
100 gr roomboter
scheut melk
Bereiding
Kook de geschilde aardappels gaar in zout water, giet ze af en maak ze met een stamper of pureeknijper fijn. Klop er de room en de boter in kleine blokjes door. Eventueel nog wat dunner maken met melk. Puree op smaak brengen met de kaneel en cayennepeper en warm wegzetten. Bestrooi de haasjes met peper. Bak de lamshaasjes in notenolie en een blokje boter, haal uit de pan en strooi er sumac en wat zout over. Laat de haasjes even rusten onder folie. Snij de appels zeer fijn en meng door de puree. Maak de borden op. [product_attribute attribute='gerecht' filter="lamshaas"]
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.