Bij de bereiding van mosselen gebruik je traditioneel witte wijn. Maar weet je dat ze ook heel lekker smaken als je ze laat zwemmen in rode wijn? Bereid ze eens op deze manier. Op zijn Spaans, met chorizo, een pepertje en knoflook. De wijn erbij? Vandaag ook een Spaanse!
Dit recept is van Anne-Wies.nl
Wat je verder nodig hebt:
grote (mossel) pan
Wat je gaat doen:
Hak de uien grof, de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en snijd de chorizo in kleine blokjes
Verwarm 1 el olijfolie in de (mossel) pan en bak de chorizoblokjes op middelhoog vuur twee minuten
Voeg de uien en knoflook toe en bak mee tot de uien glazig zijn (3-5 min)
Snijd intussen de trostomaten in grove stukken
Doe ze bij de ui, knoflook en chorizo in de pan en schep door
Voeg de paprikapoeder, het fijngehakte pepertje en de rode wijn toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder koud water af en verwijder eventueel de beschadigde exemplaren
Doe de mosselen in de pan bij de overige ingrediënten en kook ze tot alle schelpen open staan Roer af en toe voorzichtig om. Dat duurt maximaal 5 minuutjes.
Snijd intussen de peterselie fijn
Zet de (mossel) pan op tafel of doe het geheel over in een andere schaal
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.