Bij de bereiding van mosselen gebruik je traditioneel witte wijn. Maar weet je dat ze ook heel lekker smaken als je ze laat zwemmen in rode wijn? Bereid ze eens op deze manier. Op zijn Spaans, met chorizo, een pepertje en knoflook. De wijn erbij? Vandaag ook een Spaanse!
Dit recept is van Anne-Wies.nl
Wat je verder nodig hebt:
grote (mossel) pan
Wat je gaat doen:
Hak de uien grof, de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en snijd de chorizo in kleine blokjes
Verwarm 1 el olijfolie in de (mossel) pan en bak de chorizoblokjes op middelhoog vuur twee minuten
Voeg de uien en knoflook toe en bak mee tot de uien glazig zijn (3-5 min)
Snijd intussen de trostomaten in grove stukken
Doe ze bij de ui, knoflook en chorizo in de pan en schep door
Voeg de paprikapoeder, het fijngehakte pepertje en de rode wijn toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder koud water af en verwijder eventueel de beschadigde exemplaren
Doe de mosselen in de pan bij de overige ingrediënten en kook ze tot alle schelpen open staan Roer af en toe voorzichtig om. Dat duurt maximaal 5 minuutjes.
Snijd intussen de peterselie fijn
Zet de (mossel) pan op tafel of doe het geheel over in een andere schaal
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.
Beef Wellington heeft zijn oorsprong vermoedelijk in het Verenigd Koninkrijk en is genoemd naar Arthur Wellesley, de hertog van Wellington, die beroemd werd door zijn overwinning in de Slag bij Waterloo in 1815. Het gerecht zelf werd echter waarschijnlijk niet direct door de hertog bedacht, maar kreeg zijn naam als een eerbetoon aan zijn militaire prestaties.