Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Uit het filmpje op de Social Media!
REBOTTLEDJe hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti.
Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta.
Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.
400 g rundergehakt (of half-om-half)
1 ui, fijngesneden
2 wortels, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (blik)
150 ml rode wijn
150 ml runderbouillon
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1 laurierblad
100 ml melk (voor een zachtere saus)
Zout & peper naar smaak
400 g spaghetti
Parmezaanse kaas, versgeraspt
Eventueel: verse basilicum voor de afwerking
Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit ui, wortel, selderij en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.
Blus af met de rode wijn en laat 2 minuten inkoken.
Voeg tomatenblokjes, bouillon, kruiden en laurierblad toe.
Laat de saus minimaal 1 tot 1,5 uur zachtjes sudderen, roer af en toe.
Voeg op het einde de melk toe en breng op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti al dente, giet af en meng met de saus.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Lees verder
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Lees verder
Coq au Vin is een klassiek Frans stoofgerecht waarin kip – traditioneel haan – langzaam wordt gegaard in rode wijn, samen met spek, ui, knoflook, wortel en vaak ook champignons. Door het langzame sudderen trekken de smaken van de wijn en aromatische groenten diep in het vlees, waardoor het mals, sappig en vol van smaak wordt.
Lees verder