Uit het filmpje op de Social Media! 

REBOTTLED
  • Sinds 2006
  • Vanaf €75,- GRATIS thuis
  • Bezorging door heel NL + BE
  • Meest multimediale wijnbedrijf van Nederland
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Welke wijn gaat perfect bij Spaghetti Bolognese?

Welke wijn gaat perfect bij Spaghetti Bolognese?

Recepten
9 oktober 2025
Petter Veldhuis
Leestijd: 2 min

Ragù alla Bolognese

Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti.

Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta.

Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.

Spaghetti Bolognese (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt (of half-om-half)

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 wortels, in kleine blokjes

  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 el olijfolie

  • 2 el tomatenpuree

  • 400 g tomatenblokjes (blik)

  • 150 ml rode wijn

  • 150 ml runderbouillon

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 tl gedroogde tijm

  • 1 laurierblad

  • 100 ml melk (voor een zachtere saus)

  • Zout & peper naar smaak

  • 400 g spaghetti

  • Parmezaanse kaas, versgeraspt

  • Eventueel: verse basilicum voor de afwerking

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit ui, wortel, selderij en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.

  2. Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.

  3. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.

  4. Blus af met de rode wijn en laat 2 minuten inkoken.

  5. Voeg tomatenblokjes, bouillon, kruiden en laurierblad toe.

  6. Laat de saus minimaal 1 tot 1,5 uur zachtjes sudderen, roer af en toe.

  7. Voeg op het einde de melk toe en breng op smaak met zout en peper.

  8. Kook de spaghetti al dente, giet af en meng met de saus.

Azienda Uggiano Roccialta Chianti Classico 2020
Azienda Uggiano
Roccialta Chianti Classico 2020
Dit is wat we van een Chianti Classico mogen verwachten: Sappigheid, structuur en mooie frisheid. Azienda Uggiano heeft het in deze wijn allemaal laten terugkomen. Speel bij deze wijn ook met de temperatuur. Als het heel mooi weer is buiten kan je deze Uggiano Chianti Classico ook perfect wat terugkoelen.
10,99

Voor jou geselecteerd om te lezen

Stel je vraag via WhatsApp