Van oorsprong Milanees gerecht. Lekker te serveren samen met risotto.
Ingrediënten
8 plakken kalfsschenkel (à 300 g)
2 eetlepels bloem
50 g boter
500 g wortels, in blokjes
200 g bleekselderij, in blokjes
500 g tomaten, in stukjes
200 g ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 ml runderbouillon (van een tablet)
250 ml witte wijn
3 laurierblaadjes
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
1 eetlepel vers basilicum, fijngehakt
1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bestrooi de plakken vlees met zout en peper, leg in de braadslee, bestuif met bloem en beleg met stukjes boter. Verwarm het vlees onafgedekt 80-100 minuten in de oven op 180-200 °C. Draai halverwege de bereidingstijd de plakken om en voeg de groenten, bouillon, wijn en kruiden toe. Verwarm onafgedekt verder.
Een frisse en hartige lentesalade boordevol smaak!
Zachte krieltjes worden gemengd met rokerige makreel, knapperige augurk en rode ui. De dille zorgt voor een kruidige kick, terwijl een romige yoghurt-citroendressing alles samenbrengt. Licht, voedzaam en perfect voor een doordeweekse avond — of als luxe lunch in de zon.
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.