LAATSTE PLEKKEN! Secret Winemakers Diner in Eemlust | Baarn

Bestel nu snel tickets
  • Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Pompoen-wortelsoep

Pompoen-wortelsoep

Recepten
24 november 2021
Leestijd: 2 min

Oranje finesse 

Een heerlijke (iets) zoete en romige soep van wortel en pompoen gemaakt. Dit tussengerecht is ontzettend makkelijk om te maken en zeer verrassend van smaak.

 

Bereiding

Snijd de uitjes fijn en schil de pompoen en de winterpeen. Verwarm een flinke eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de uitjes op laag vuur aan. Hol de pompoen uit, en snijd ‘m, samen met de wortels in stukken. Hoe kleiner hoe sneller de soep klaar is. Voeg toe aan de pan. 
Schil tenslotte de gember, snijd in 2 stukken en voeg bij de rest. Bak de groenten ca. 5 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg nu (kokend) water aan de pan toe totdat de groenten net onder water staan. Doe hierbij het bouillonpoeder en roer goed door. 
Laat de soep ca. 15 minuten koken en pureer ‘m dan glad met een staafmixer. Vind je ‘m te dik? Voeg dan nog wat kokend water toe. Breng  op smaak met zout en peper. 

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 1 flespompoen
  • 4 middelgrote winterpenen 
  • 2 centimeter verse gember 
  • 1,5 eetlepel bouillonpoeder (of 1 blokje)

Voor jou geselecteerd om te lezen

Bestel ook via WhatsApp