Een heerlijke (iets) zoete en romige soep van wortel en pompoen gemaakt. Dit tussengerecht is ontzettend makkelijk om te maken en zeer verrassend van smaak.
Bereiding
Snijd de uitjes fijn en schil de pompoen en de winterpeen. Verwarm een flinke eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de uitjes op laag vuur aan. Hol de pompoen uit, en snijd ‘m, samen met de wortels in stukken. Hoe kleiner hoe sneller de soep klaar is. Voeg toe aan de pan.
Schil tenslotte de gember, snijd in 2 stukken en voeg bij de rest. Bak de groenten ca. 5 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg nu (kokend) water aan de pan toe totdat de groenten net onder water staan. Doe hierbij het bouillonpoeder en roer goed door.
Laat de soep ca. 15 minuten koken en pureer ‘m dan glad met een staafmixer. Vind je ‘m te dik? Voeg dan nog wat kokend water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.
Beef Wellington heeft zijn oorsprong vermoedelijk in het Verenigd Koninkrijk en is genoemd naar Arthur Wellesley, de hertog van Wellington, die beroemd werd door zijn overwinning in de Slag bij Waterloo in 1815. Het gerecht zelf werd echter waarschijnlijk niet direct door de hertog bedacht, maar kreeg zijn naam als een eerbetoon aan zijn militaire prestaties.