• Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Salade met Gegrilde Nectarine

Salade met Gegrilde Nectarine

Recepten
22 juni 2022
Leestijd: 1 min

Zwoele zomeravond

Op een mooie zwoele zomeravond is een lichte maaltijd een uitkomst! Deze salade is een combinatie van zoet, zout en hartig. Alles wat deze salade nodig heeft is een glas wijn om hem perfect te maken!

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 4 nectarines, amper rijp 
  • Rucola 
  • 4 kopjes gemengde groenten 
  • ½ kopje verse munt, gehakt 
  • 6 oz. prosciutto, stukjes in tweeën gesneden 
  • 1 kopje blauwe kaas, verkruimeld 

Dressing

  • 1/4 kopje witte balsamico-azijn 
  • 2 T. sinaasappelsap 
  • 1 T. agavesiroop of honing 
  • Zout peper 
  • ½ kopje olijfolie 

Kook instructies: 

  • Maak de dressing minimaal een uur of maximaal twee dagen voor gebruik: klop de balsamicoazijn, sinaasappelsap, agavesiroop of honing en zout en peper door elkaar. Druppel, terwijl je blijft kloppen, de olijfolie erdoor tot het geëmulgeerd is. Bewaren in een glazen pot of dressing karaf, maar niet in de koelkast. 
  • Zet een grill- of grillpan klaar op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat u de roosters oliet en eventuele resterende koolresten wegveegt met een staalborstel. 
  • Was en droog de nectarines. Snijd doormidden en bestrijk licht met olijfolie. Leg de nectarines met het vel naar beneden op de grill. Kook gedurende drie minuten of tot het zacht begint te worden, draai dan om. Kook nog twee minuten tot ze gemarkeerd zijn, maar laat ze niet te zacht worden. Haal ze van de grill en laat afkoelen. 
  • Terwijl de grill heet is, plaats je een grill bestendige pan (zoals een kleine bakplaat) op het rooster. Leg de stukjes prosciutto voorzichtig op de pan. Kook gedurende 6-8 minuten, draai een of twee keer, tot ze knapperig zijn. (Deze stap kan ook op de kookplaat worden gedaan.) Haal van het vuur en laat afkoelen. 

Wanneer klaar om te serveren? 

  • Gooi de rucola, greens en munt samen in een grote kom. Verdeel in 4 gelijke porties en doe in een kom of op een bord. 
  • Snijd de nectarine helften in de lengte door en leg op elke salade 2 helften. 
  • Garneer de salade met gelijke porties prosciutto en blauwe kaas. 
  • Sprenkel de dressing over de salade en je bent klaar om te genieten! 

Dit gerecht gaat goed samen met:

**Recepten van https://boglewinery.com/

Voor jou geselecteerd om te lezen

Bestel ook via WhatsApp