• Sinds 2006
  • Vanaf €75,- GRATIS thuis
  • Bezorging door heel NL + BE
  • Meest multimediale wijnbedrijf van Nederland
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Actueel Wijnen voor bij Zalm Wellington

Wijnen voor bij Zalm Wellington

Recepten
16 december 2025
Petter Veldhuis
Leestijd: 2 min

Feestelijk comfortfood

Zalm Wellington is zo’n gerecht dat meteen sfeer brengt aan tafel. Het ruikt naar boterig bladerdeeg, verse kruiden en net gegaarde zalm. Comfortfood, maar dan in een feestelijk jasje. Ideaal voor lange avonden met vrienden of familie, een mooi diner in het weekend of natuurlijk de kerstdagen.

Het mooie van dit gerecht is de balans. De zalm blijft sappig en zacht, de vulling romig en fris, en het bladerdeeg zorgt voor die onweerstaanbare knapperige buitenkant. Serveer het met iets groens of lichts erbij en je hebt een gerecht dat luxe aanvoelt zonder ingewikkeld te zijn.

Recept (4 personen)

Ingrediënten

  • 600 tot 700 gram zalmfilet zonder huid

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg

  • 200 gram roomkaas

  • 1 sjalot, fijn gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 150 gram verse spinazie

  • 1 eetlepel boter of olijfolie

  • Verse dille, fijngehakt

  • Rasp van 1 halve citroen

  • Zout en versgemalen peper

  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding

  1. Voorbereiden
    Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de zalm droog en breng licht op smaak met zout en peper.

  2. Vulling maken
    Verhit de boter of olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat het mengsel daarna goed uitlekken en afkoelen. Meng de spinazie met de roomkaas, dille en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Opbouwen
    Leg een vel bladerdeeg op de bakplaat. Verdeel een laagje van de vulling in het midden. Leg de zalm erop en bestrijk de bovenkant met de rest van de vulling. Dek af met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed dicht. Snijd eventueel overtollig deeg weg.

  4. Afwerken
    Maak een paar kleine inkepingen bovenop zodat stoom kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.

  5. Bakken
    Bak de Zalm Wellington in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem na het bakken vijf minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Serveren

Serveer met groene asperges, een frisse salade of gebakken prei. Een lichte beurre blanc of citroenroomsaus past er prachtig bij.

Voor jou geselecteerd om te lezen

Stel je vraag via WhatsApp