Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Zalm Wellington is zo’n gerecht dat meteen sfeer brengt aan tafel. Het ruikt naar boterig bladerdeeg, verse kruiden en net gegaarde zalm. Comfortfood, maar dan in een feestelijk jasje. Ideaal voor lange avonden met vrienden of familie, een mooi diner in het weekend of natuurlijk de kerstdagen.
Het mooie van dit gerecht is de balans. De zalm blijft sappig en zacht, de vulling romig en fris, en het bladerdeeg zorgt voor die onweerstaanbare knapperige buitenkant. Serveer het met iets groens of lichts erbij en je hebt een gerecht dat luxe aanvoelt zonder ingewikkeld te zijn.
600 tot 700 gram zalmfilet zonder huid
2 rollen koelvers bladerdeeg
200 gram roomkaas
1 sjalot, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 gram verse spinazie
1 eetlepel boter of olijfolie
Verse dille, fijngehakt
Rasp van 1 halve citroen
Zout en versgemalen peper
1 ei, losgeklopt
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de zalm droog en breng licht op smaak met zout en peper.
Vulling maken
Verhit de boter of olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat het mengsel daarna goed uitlekken en afkoelen. Meng de spinazie met de roomkaas, dille en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
Opbouwen
Leg een vel bladerdeeg op de bakplaat. Verdeel een laagje van de vulling in het midden. Leg de zalm erop en bestrijk de bovenkant met de rest van de vulling. Dek af met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed dicht. Snijd eventueel overtollig deeg weg.
Afwerken
Maak een paar kleine inkepingen bovenop zodat stoom kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
Bakken
Bak de Zalm Wellington in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem na het bakken vijf minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Serveer met groene asperges, een frisse salade of gebakken prei. Een lichte beurre blanc of citroenroomsaus past er prachtig bij.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Lees verder
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Lees verder
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.
Lees verder