Wat een lekkere combinatie, spinazie en gamba's! Met dit recept kun je binnen 20 min genieten van een heerlijke pasta en een bijpassend glas wijn. Dus lees snel verder!
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Terwijl de pasta in de pan zit gaan wij aan de slag met de saus en de gamba's.
Snipper je ui en knoflook en verhit wat olijfolie in een hapjespan. Bak de gamba’s in ongeveer 2-3 minuten roze en breng op smaak met wat peper en zout. Haal de gamba’s uit de pan als ze klaar zijn.
Gebruik dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook eventjes aan. Voeg de spinazie toe en bak dit totdat het bijna helemaal geslonken is.
Voeg de crème fraîche en pesto toe en verwarm tot de crème fraîche gesmolten is. Giet de pasta af en voeg deze samen bij de gamba's en de saus. Roer alles goed door elkaar en serveer de pasta pesto met gamba’s samen met wat Parmezaanse kaas.
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.