De eidooiers samen met 65 gram suiker met garde roeren tot ze licht van kleur zijn. Voeg citroenschil en mascarpone toe. Sla de eiwitten stijf en meng deze door de mascarpone massa. Los de resterende 15 gram suiker op in de koffie en voeg de amaretto en de cointreau toe. Af laten koelen.
Bereiding
De bodem van een schaal bedekken met de helft van de lange vingers. Druppel daarna de helft van de koffie vloeistof over de lange vingers. Wacht tot de vloeistof erin is getrokken. De helft van het mascarpone mengsel hierover verdelen. Doop zoveel lange vingers in het resterende koffiemengsel als nodig is voor de tweede laag. De rest van het mascarpone mengsel erover verdelen en mooi glad strijken. een halve dag in de koelkast laten opstijven. De bovenzijde bestrooien met cacaopoeder. Voorbereidingstijd: 25 min + halve dag opstuiven Bereidingstijd: 2 min
Ingrediënten voor 4 personen
2 eierdooiers
80 gram suiker
geraspte citroenschil
300 gram mascarpone
2 eiwitten
2 dl sterke koffie
3 eetlepels amaretto
2 eetlepels cointreau
150 gram lange vingers
cacaopoeder v.d. garnering
Welke wijn gaat er goed bij Tiramisu: [product_attribute attribute='gerecht' filter="tiramisu"]
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.