Maak een marinade van wijn, sap, rozemarijn, knoflook, peper en zout en marineer hierin de stukken vis om en om een half uurtje. Bak de vis in een hete (grill)pan in olijfolie ,voeg iets voor het einde de marinade toe en de ansjovisfilets. Het bakken duurt maar een minuutje. Serveer met het heerklijke vocht eroverheen. TIP: Zorg dat de Tonijnsteak nog goed rood van binnen is. Dan blijft de smaak behouden!
Een frisse en hartige lentesalade boordevol smaak!
Zachte krieltjes worden gemengd met rokerige makreel, knapperige augurk en rode ui. De dille zorgt voor een kruidige kick, terwijl een romige yoghurt-citroendressing alles samenbrengt. Licht, voedzaam en perfect voor een doordeweekse avond — of als luxe lunch in de zon.
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.