Het leven kan heel simpel zijn: Pasta, zeevruchten en wijn! Wij vonden dit recept op de website van Bogle uit Amerika. Volgens het wijnhuis is dit de perfecte maaltijd bij hun Chardonnay.
Ingrediënten
voor ± 4 personen
2 T. boter
1/4 kop venkelknol, fijngehakt
2 kopjes eiken Chardonnay (Bogle is goed!)
3/4 kop zeevruchten bouillon
3/4 kop zware room
2 theel. kurkuma
2 kopjes garnalen
1 kop sint-jakobsschelpen
1 pakje pasta, gekookt en uitgelekt (voorkeur linguine of spaghetti)
Zout & peper, naar smaak
Kook instructies:
Verhit de boter op middelhoog vuur tot deze gesmolten is en voeg dan de venkel toe. Laat het een paar minuten zweten, af en toe roeren.
Schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat het 10 minuten koken. Verminder hitte. Voeg voorzichtig de room toe, roer om op te nemen. Voeg de kurkuma, zout en peper naar smaak toe.
Voeg vlak voor het serveren de zeevruchten toe en kook snel.
Giet over de pasta en serveer met een salade en de rest van de Chardonnay. Genieten van!
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.