Het leven kan heel simpel zijn: Pasta, zeevruchten en wijn! Wij vonden dit recept op de website van Bogle uit Amerika. Volgens het wijnhuis is dit de perfecte maaltijd bij hun Chardonnay.
Ingrediënten
voor ± 4 personen
2 T. boter
1/4 kop venkelknol, fijngehakt
2 kopjes eiken Chardonnay (Bogle is goed!)
3/4 kop zeevruchten bouillon
3/4 kop zware room
2 theel. kurkuma
2 kopjes garnalen
1 kop sint-jakobsschelpen
1 pakje pasta, gekookt en uitgelekt (voorkeur linguine of spaghetti)
Zout & peper, naar smaak
Kook instructies:
Verhit de boter op middelhoog vuur tot deze gesmolten is en voeg dan de venkel toe. Laat het een paar minuten zweten, af en toe roeren.
Schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat het 10 minuten koken. Verminder hitte. Voeg voorzichtig de room toe, roer om op te nemen. Voeg de kurkuma, zout en peper naar smaak toe.
Voeg vlak voor het serveren de zeevruchten toe en kook snel.
Giet over de pasta en serveer met een salade en de rest van de Chardonnay. Genieten van!
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke manier (flamande) gemaakt
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt. Alles van de vis of schaal en schelpdieren werd gebruik! Zo is dit typische gerecht, dat zijn oorsprong vindt in Marseille, ontstaan.
Beef Wellington heeft zijn oorsprong vermoedelijk in het Verenigd Koninkrijk en is genoemd naar Arthur Wellesley, de hertog van Wellington, die beroemd werd door zijn overwinning in de Slag bij Waterloo in 1815. Het gerecht zelf werd echter waarschijnlijk niet direct door de hertog bedacht, maar kreeg zijn naam als een eerbetoon aan zijn militaire prestaties.