Vragen? Bel: 035 888 95 95
Alentejo Kwaliteit uit Portugal
Filters tonen

Boas Quintas 

Boas Quintas is opgericht door Nuno Cancela de Abreu. Hij heeft een flinke hoeveelheid onderzoeken gedaan op het gebied van wijnverbouw en wijndruiven op verschillende universiteiten in Portugal en Frankrijk. 

Alentejo

Boas Quintas produceert prachtige wijnen uit de diverse regio’s die Portugal rijk is. Deze wijn komt uit de Alentejo, een heuvelachtige streek in het binnenland van Portugal. Het is een enorm groot gebied: het beslaat een derde van de oppervlakte van het land. Toch woont er minder dan 5% van de bevolking. Je kunt hier kilometers door bossen, lavendelvelden en landerijen rijden zonder een mens of een huis tegen te komen.

Temperatuur

Het is er erg heet: temperaturen van 40 graden zijn normaal in juli en augustus. Vaak wordt er daarom al vroeg geoogst, meestal al in augustus. De laatste 20 jaar is er veel geld geïnvesteerd in de wijnbouw en moderne wijnbedrijven maken hier prachtige wijnen variërend van sappig tot tannineus en stevig rood, maar ook fris en mineralig wit, vaak van inheemse Portugese druivenrassen. Daar is deze wijn ook een prachtig voorbeeld van!  

Bekijk hier de Facebookpagina van Boas Quintas

Home > Boas Quintas

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp