Vragen? Bel: 035 888 95 95

La Ferme Du MontChâteauneuf-du-Pape 2022

De Rhone wijnen van La Ferme du Mont kenmerken zich vooral door de hoge finesse en fruitigheid. Wijnmaker Stephan Vedeau heeft er alles aan gedaan om juist het sap te laten spreken in de wijnen.

Deze Chateauneuf-du-Pape is zeer subtiel en heeft een delicate geur van bramen en viooltjes. De smaak heeft genoeg stevigheid maar is verre van té complex.

€ 42,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5
Terug naar het overzicht |

Châteauneuf-du-Pape 2022

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op d

e juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannine: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internationale waardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Châteauneuf-du-Pape
Wijnhuis:La Ferme Du Mont
Druivensoort:Shiraz, Mourvèdre, Grenache Noir
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Châteauneuf-du-Pape 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp