Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je favorieten staan.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Home Mourvèdre
de krachtige druif met Mediterrane roots
Mourvèdre is een druif die warmte en zon nodig heeft om tot volle rijpheid te komen. Geen wonder dat je hem vooral vindt in Zuid-Frankrijk en Spanje, waar hij bekendstaat als Monastrell. Deze druif levert wijnen op met een diepe kleur, stevige tannines en kruidige, donkere fruitaroma’s.
In Frankrijk speelt Mourvèdre een hoofdrol in Bandol, een prestigieus wijngebied in de Provence. Hier worden krachtige, complexe rode wijnen gemaakt die lang kunnen rijpen. Mourvèdre brengt in Bandol aroma’s van zwart fruit, leer, kruiden en een vleugje aarde, wat de wijnen enorm karaktervol maakt.
In Spanje, en vooral in regio’s als Jumilla en Yecla, is Monastrell dé ster. Door het warme, droge klimaat in deze streken kunnen de druiven optimaal rijpen, wat resulteert in rijke, volle wijnen met tonen van rijpe pruimen, vijgen en een subtiele kruidigheid. Spaanse Monastrell is vaak iets fruitiger en toegankelijker dan de Franse variant.
Naast solo-optredens schittert Mourvèdre ook in blends, met name in de beroemde GSM-mix (Grenache, Syrah, Mourvèdre). Deze combinatie zie je veel in de zuidelijke Rhône, waar Mourvèdre structuur, diepgang en kruidigheid toevoegt aan de wijn.