Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
De Amarone van wijnhuis Le Ragose wordt pas 10 jaar na de oogst op de markt gebracht.
De druiven worden volgens de klassieke "appasimento" methode gedroogd, voordat deze worden vergist.
Na het vergisten ligt de wijn 4 tot 6 jaar op Sloveens eiken, waarna hij nog 4 jaar verder rijpt in de kelders van het wijnhuis.
Dit resulteert in een ontzettend zachte en volle Amarone van topkwaliteit.
Wijnadvies.nl heeft ook twee winkels in het centrum van Nederland: In Huizen en Baarn. We hebben niet standaard altijd alle wijnen van de webwinkel ook op voorraad in de winkels!
Wijnhuis Le Ragose bevindt zich in het noorden van de Valpolicella regio. Deze regio, gelegen in het noord-oosten van Italie, staat bekend om hun prachtige Amarone wijnen.
In 1969 hebben Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het verlaten wijnhuis en de bijbehorende wijngaard nieuw leven in geblazen door te experimeteren met nieuwe technieken op het gebied van druiven telen en wijn maken.
De familie legt de nadruk op de kwaliteit van de wijnen, in plaats van de kwantiteit.
Deze Amarone van topkwaliteit wordt pas 10 jaar na de oogst op de markt gebracht. Door lange houtrijping op Sloveens eiken, en een 2e rijping op de fles, ontstaat er een prachtige, volle en elegante Amarone van topkwaliteit.
Je proeft aarbeien, pruimen, rode bessen en tonen van vanille.
Een wijn die al rijp genoeg is om gelijk te drinken, maar ook zeker nog een paar jaar de kelder kan om te bewaren voor een speciaal moment!