Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
Na de ontsteling volgt 10 dagen maceratie. De fermentatie vindt plaats tussen de 22-28 graden. Daarna volgt er een tweede fermentatie op de schillen/restanten (de "marc") van de Amarone. UIteindelijke rijpt de wijn minimaal een jaar op eiken fusten.
Ripasso betekent letterlijk opnieuw laten passeren en staat voor het proces waarin een Valpolicella normale over de uitgeperste schillen van een Amarone of een Recioto wordt geleid.
Wijnadvies.nl heeft ook twee winkels in het centrum van Nederland: In Huizen en Baarn. We hebben niet standaard altijd alle wijnen van de webwinkel ook op voorraad in de winkels!
Na de ontsteling volgt 10 dagen maceratie. De fermentatie vindt plaats tussen de 22-28 graden. Daarna volgt er een tweede fermentatie op de schillen/restanten (de "marc") van de Amarone. UIteindelijke rijpt de wijn minimaal een jaar op eiken fusten.
Ripasso betekent letterlijk opnieuw laten passeren en staat voor het proces waarin een Valpolicella normale over de uitgeperste schillen van een Amarone of een Recioto wordt geleid.
In de schillen bevinden zich nog wat van de stoffen, met name glycerine en aromatische verbindingen, die Amarone zijn diepe geur en krachtige smaak geven. Die komen zodoende in de Ripasso terecht. Bovendien zijn de schillen nog niet helemaal uit gegist, zodat er een refermentatie optreedt die wat extra alcohol aan de wijn toevoegt.
Een goede Ripasso verenigt daardoor de drinkbaarheid van een normale met de diepgang en het zwoele karakter van een Amarone: best of two worlds!
Diepe robijn rode kleur. Warme geur met wilde bessen, zoethout en bloesem. Een iets zoete aanzet, rijp fruit, koekkruiden en zoethout. Zachte tannines en een zeer lange afdronk.