Vragen? Bel: 035 888 95 95

Appelroosjes

Wijn & spijs

Bijna te mooi om op te eten

Zo maak je in een hand omdraai een leuk en lekker dessert. Eigenlijk kan deze lekkernij het hele jaar door, koud of warm een leuk dessert of gewoon een hapje tussendoor. 

Appelroosjes

Bereiding 

Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd ondertussen de appels doormidden en verwijder het steeltje en het klokhuis. Snijd de halve appel met de zijkant in hele dunne plakjes. Liever te dun dan te dik, zolang ze nog buigzaam zijn en een mooi rood randje hebben, is het helemaal goed! 

Verwarm de oven op 200 graden. 

Doe de appelschijfjes in een kom met water en voeg wat citroensap toe. Verwarm het 2 minuten in de magnetron. Hierdoor worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af. 

Snijd de plakjes bladerdeeg in stroken van 2 a 3 cm dik. Smeer deze in met wat appelstroop. Leg de plakjes appel half overlappend op de deegstroken zodat ze er nog bovenuit steken. Bestrooi ze met een beetje (poeder)suiker en kaneel. Rol ze voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast. 

Leg ze een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Ze kunnen nog wat groter worden in de over. Bak ze +/- 25 minuten in het midden van de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker en een beetje honing. 

Tip: erg lekker om ze warm te serveren, met een bolletje ijs erbij! 

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg  
  • 3 a 4 rode appels 
  • 3 appelstroop 
  • citroensap 
  • kaneel 
  • poedersuiker 
  • honing
© 2021 Siersma Wijnadvies