Crème brûlée
Wijn & spijs
Ooit zei Koning Willem-Alexander dat zijn lievelingstoetje een Crème brûlée was. Over het woord: ‘toetje’ kunnen we nog wel eens een discussie hebben. Maar over het feit dat een Crème brûlée: ‘lekker is’ zullen de meeste mensen niet over twijfelen! Maar welke wijn gaat er goed bij samen?
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 dl melk
- 1 vanillestokje
- 80 gr kristalsuiker
- 5 eidooiers
- 2,5 dl slagroom
- 4 el rietsuiker
Bereidingswijze
- De melk met het vanillestokje en 20 gr suiker aan de kook brengen.
- Klop in een kom de eidooiers met 60 gr suiker los. De hete melk al roerend toevoegen en vervolgens de slagroom erdoor roeren.
- Vanillestokje opensnijden en de zaadjes eruit schrapen. Vanillezaadjes door het melkmengsel roeren en mengsel in ovenschaaltjes schenken.
- Oven voorverwarmen op 120ºC. Schaaltjes in braadslede of bakplaat zetten en heet water in braadslede schenken tot iets onder rand van schaaltjes. Crème brulee in midden van oven in ongeveer 40 minuten laten stollen.
- De grill voorverwarmen op hoogste stand. Op elke crème brulee 1 el rietsuiker strooien en suiker onder grill in enkele minuten laten caramelisseren.
Serveertips
Lekker met een bolletje vanille-ijs
Lees ook
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Crème brûlée