Vragen? Bel: 035 888 95 95

Groentetaart met serranoham

Wijn & spijs

Herfstig rood met groente

De herfst is weer begonnen! Tijd voor rode wijn met stevigere gerechten. Dit gerecht is speciaal ontworpen voor onze Côtes du Rhône Villages van Boutinot, met eigen etiket! Een heerlijk stoere, maar sappige rode wijn. We hebben deze gecombineerd met een heerlijke groentetaart met serranoham! Als dat geen smullen wordt! 

Bereiding 

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de blokjes pastinaak een minuut of 5 voor, in een pan met water. Snijd de ui en de courgette in blokjes en fruit aan in een pan met een beetje olie en de fijngesneden knoflook. Voeg na een paar minuten de voorgekookte pastinaak toe en schep er doorheen. Breng op smaak met wat peper, zout en tijm. 

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Doe de eieren in een kom, voeg de geraspte kaas toe en roer dit geheel door elkaar. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen. 

Bekleed de bakvorm met de velletjes hartig deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel. Voeg de gebakken groenten toe. Leg de plakjes tomaat netjes in een rondje bovenop. Als laatste, giet het eimengsel over de tomaten en laat dit goed naar beneden zakken. 

Bak de hartige taart 30 minuten in de oven. Laat erna even 5 minuten uitharden op het aanrecht en garneer met de Serranoham. 

Eet smakelijk! 

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 6 vellen deeg hartige taart
  • 1 courgette
  • Handje geraspte kaas
  • 400 gr pastinaak
  • Snuf tijm
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels
  • paneermeel
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 2 a 3 tomaten
  • Serranoham (of parmaham)

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Groentetaart met serranoham

© 2021 Siersma Wijnadvies