Vragen? Bel: 035 888 95 95

Hoender Samoesa

Wijn & spijs

Hoender Samoesa is een erg smaakvol Zuid-Afrikaans gerecht, maar natuurlijk kan het ook op tafel gezet worden als heerlijke snack. Hoewel de Zuid-Afrikaanse keuken dit recept als eigen beschouwd, komt het officieel uit de Indiase keuken. Het maakt ons eigenlijk niet uit waar het vandaan komt; het is gewoon een topper.

Bereiding

Snipper allereerst de grote witte ui en pers de knoflook en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg 300 gr kipgehakt, sojasaus, koriander en kurkuma toe en braad het geheel aan tot het kipgehakt gaar is. 

Maak 300 gr aardappelpuree van ongeveer 2 grote aardappelen. Meng de aardappelpuree met het kipgehakt mengsel. 

Strooi meel op een schone ondergrond zodat het filodeeg niet aan het aanrecht plakt. Je kunt 1 vel filodeeg voor 2 samosa’s gebruiken. Smeer deze in met olijfolie en snij het vel in 3 delen. 

Leg 1 tl van het mengsel in de linker onderste hoek van 1 van de stroken, vouw deze om en om dicht en smeer tussen elke vouw weer olijfolie. 

Als alle samosa’s eenmaal gevouwen zijn, smeer ze dan in met een laagje eigeel. 

Braad ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden en draai ze halverwege om. 

Serveer met wat koriander als garnering en geniet! 

Ingrediënten (9 stuks) 

  • 300 gr kip gehakt 
  • 300 gr aardappelpuree (ongeveer 2 grote aardappelen) 
  • 2 el sojasaus 
  • 1 grote witte ui  
  • 1 teen knoflook 
  • 1 el koriander 
  • 1 tl kurkuma 
  • 3 vellen filodeeg 
  • eigeel van 1 ei 
  • olijfolie 
  • koriander voor garnering 

Welke wijn past bij dit gerecht?

  

© 2022 Siersma Wijnadvies