Mosselen in rode wijn
Wijn & spijs
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 2 kg mosselen
- 150 gram chorizo aan een stuk
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood pepertje
- 6 trostomaten
- 2 tl paprikapoeder
- 30 gr platte peterselie
- 500 ml rode wijn
- olijfolie
Bij de bereiding van mosselen gebruik je traditioneel witte wijn. Maar weet je dat ze ook heel lekker smaken als je ze laat zwemmen in rode wijn? Bereid ze eens op deze manier. Op zijn Spaans, met chorizo, een pepertje en knoflook. De wijn erbij? Vandaag ook een Spaanse!
Dit recept is van Anne-Wies.nl
Wat je verder nodig hebt:
- grote (mossel) pan
Wat je gaat doen:
- Hak de uien grof, de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en snijd de chorizo in kleine blokjes
- Verwarm 1 el olijfolie in de (mossel) pan en bak de chorizoblokjes op middelhoog vuur twee minuten
- Voeg de uien en knoflook toe en bak mee tot de uien glazig zijn (3-5 min)
- Snijd intussen de trostomaten in grove stukken
- Doe ze bij de ui, knoflook en chorizo in de pan en schep door
- Voeg de paprikapoeder, het fijngehakte pepertje en de rode wijn toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
- Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder koud water af en verwijder eventueel de beschadigde exemplaren
- Doe de mosselen in de pan bij de overige ingrediënten en kook ze tot alle schelpen open staan Roer af en toe voorzichtig om. Dat duurt maximaal 5 minuutjes.
- Snijd intussen de peterselie fijn
- Zet de (mossel) pan op tafel of doe het geheel over in een andere schaal
- Strooi de fijngesneden platte peterselie erover
Welke wijn bij mosselen in rode wijn?
Lees ook
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Mosselen in rode wijn