Vragen? Bel: 035 888 95 95

Oesters

Wijn & spijs

Je kan natuurlijk een oester direct uit de zee eten. Maar je kan er ook nog vanalles mee doen voor hij op tafel komt. Eén ding is zeker: Er moet sowieso een glas wijn bij. Want als er iets bij elkaar hoort, dan zijn het wel oesters en wijn! 

Weekdier

Een oester is een eetbaar weekdier dat in ondiepe, warme wateren van de oceaan leeft. De schelp bestaat uit twee kleppen, de bovenste is vlak en de onderste gebogen. De buitenkant is ruw, grijskleurig en hard; aan de binnenkant bevindt zich het vlees dat kan variëren van romig beige tot grijskleurig. De smaak varieert van zout tot zacht.

Zuurgraad

Oesters moet je leren eten. De eerste keer kan het overkomen als een hap zeewater maar na een paar keer 'proberen' zullen de ultieme smaak sensaties u tegemoet komen. De wijn die het beste bij oesters gedronken kan worden is net zo belangrijk om te 'leren' drinken: Champagne! Maar een wijn als Picpoul de Pinet, Muscadet of een Rias Braixas is ook een mooie combinatie. Belangrijk is een mooie dunne zuurgraad in de wijn.

 

Ons wijnadvies

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp