Ossobuco
Wijn & spijs
Van oorsprong Milanees gerecht. Lekker te serveren samen met risotto.
Ingrediënten
- 8 plakken kalfsschenkel (à 300 g)
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 500 g wortels, in blokjes
- 200 g bleekselderij, in blokjes
- 500 g tomaten, in stukjes
- 200 g ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 250 ml runderbouillon (van een tablet)
- 250 ml witte wijn
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- 1 eetlepel vers basilicum, fijngehakt
- 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
- 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bestrooi de plakken vlees met zout en peper, leg in de braadslee, bestuif met bloem en beleg met stukjes boter. Verwarm het vlees onafgedekt 80-100 minuten in de oven op 180-200 °C. Draai halverwege de bereidingstijd de plakken om en voeg de groenten, bouillon, wijn en kruiden toe. Verwarm onafgedekt verder.
Deze wijnen gaat goed bij Ossobuco:
[product_attribute attribute='gerecht' filter="ossobuco"]
Lees ook
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Ossobuco