Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pompoen-wortelsoep

Wijn & spijs

Oranje finesse 

Dit is een heerlijke zoete en romige soep! Een die een keer is gecreëerd uit restjes, maar we daarna niet meer wilde vergeten. Een topper als voor of tussen gerecht, maar ook lekker voor de zondag middag. 

 

Bereiding

Snijd de uitjes fijn en schil de pompoen en de winterpeen. Verwarm een flinke eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de uitjes op laag vuur aan. Hol de pompoen uit, en snijd ‘m, samen met de wortels in stukken. Hoe kleiner hoe sneller de soep klaar is. Voeg toe aan de pan. 
Schil tenslotte de gember, snijd in 2 stukken en voeg bij de rest. Bak de groenten ca. 5 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg nu (kokend) water aan de pan toe totdat de groenten net onder water staan. Doe hierbij het bouillonpoeder en roer goed door. 
Laat de soep ca. 15 minuten koken en pureer ‘m dan glad met een staafmixer. Vind je ‘m te dik? Voeg dan nog wat kokend water toe. Breng  op smaak met zout en peper. 

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 1 flespompoen
  • 4 middelgrote winterpenen 
  • 2 centimeter verse gember 
  • 1,5 eetlepel bouillonpoeder (of 1 blokje)

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Pompoen-wortelsoep

© 2021 Siersma Wijnadvies