Pompoensoep met gember en peer
Wijn & spijs
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Ingrediënten
voor ± 4 personen
- 2 kopjes pompoenpuree, zelfgemaakt of uit blik
- 3 kopjes groente- of kippenbouillon
- 1 kopje droge witte wijn
- 1 kopje perennectar
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 2 T. verse gemberwortel, geraspt
- 1 T. vers limoensap
- ¼ theelepel. Gmalen cayennepeper
- Zout peper
- ½ verse peer, in kleine luciferreepjes gesneden
- Geroosterde pompoenpitten, voor garnering
- Gehakte bieslook, voor garnering
Kook instructies:
- Rooster de pompoen: Verwarm de oven voor op 240 graden. Snijd die pompoen in plakjes en schep er zaadjes uit. (Die kun je ook apart roosteren!) Rooster 30-35 minuten in de oven met de huid naar beneden, tot het vlees zacht is en bruin begint te worden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Pureer in een keukenmachine of blender tot een gladde massa. Reserveer 2 kopjes voor de soep, de rest kan je evtentueel invriezen.
- In een grote pan, combineer pompoen, bouillon, wijn en nectar en breng aan de kook op hoog vuur. Dek af, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
- Voeg knoflook, gemberwortel, limoen, cayennepeper toe en kook nog 10 minuten. Breng op smaak.
- Verdeel de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten, peer en bieslook. Voeg eventueel nog een klodder crème fraichche toe!
Dit gerecht gaat goed samen met:
Recept van boglewinery.com
Lees ook
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Pompoensoep met gember en peer