Op een mooie zwoele zomeravond is een lichte maaltijd een uitkomst! Deze salade is een combinatie van zoet, zout en hartig. Alles wat deze salade nodig heeft is een glas wijn om hem perfect te maken!
Ingrediënten
voor ± 4 personen
4 nectarines, amper rijp
Rucola
4 kopjes gemengde groenten
½ kopje verse munt, gehakt
6 oz. prosciutto, stukjes in tweeën gesneden
1 kopje blauwe kaas, verkruimeld
Dressing
1/4 kopje witte balsamico-azijn
2 T. sinaasappelsap
1 T. agavesiroop of honing
Zout peper
½ kopje olijfolie
Kook instructies:
Maak de dressing minimaal een uur of maximaal twee dagen voor gebruik: klop de balsamicoazijn, sinaasappelsap, agavesiroop of honing en zout en peper door elkaar. Druppel, terwijl je blijft kloppen, de olijfolie erdoor tot het geëmulgeerd is. Bewaren in een glazen pot of dressing karaf, maar niet in de koelkast.
Zet een grill- of grillpan klaar op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat u de roosters oliet en eventuele resterende koolresten wegveegt met een staalborstel.
Was en droog de nectarines. Snijd doormidden en bestrijk licht met olijfolie. Leg de nectarines met het vel naar beneden op de grill. Kook gedurende drie minuten of tot het zacht begint te worden, draai dan om. Kook nog twee minuten tot ze gemarkeerd zijn, maar laat ze niet te zacht worden. Haal ze van de grill en laat afkoelen.
Terwijl de grill heet is, plaats je een grill bestendige pan (zoals een kleine bakplaat) op het rooster. Leg de stukjes prosciutto voorzichtig op de pan. Kook gedurende 6-8 minuten, draai een of twee keer, tot ze knapperig zijn. (Deze stap kan ook op de kookplaat worden gedaan.) Haal van het vuur en laat afkoelen.
Wanneer klaar om te serveren?
Gooi de rucola, greens en munt samen in een grote kom. Verdeel in 4 gelijke porties en doe in een kom of op een bord.
Snijd de nectarine helften in de lengte door en leg op elke salade 2 helften.
Garneer de salade met gelijke porties prosciutto en blauwe kaas.
Sprenkel de dressing over de salade en je bent klaar om te genieten!
Een klassieke gebraden haan is misschien wel het meest gastvrije gerecht dat er bestaat. Het ruikt fantastisch, ziet er indrukwekkend uit op tafel en iedereen kan er van mee-eten. En het mooie: het is eigenlijk heel makkelijk. Zeker met een royale lik boter, wat tijm, wat citroen en de tijd om langzaam te garen.
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel moet zijn! Het is ook makkelijk om er een vegetarische optie van te maken.
Spaghetti Bolognese is wereldwijd een geliefd pastagerecht, maar zijn wortels liggen in het Italiaanse Bologna, waar de originele versie Ragù alla Bolognese heet. Deze traditionele saus wordt langzaam gegaard van rundvlees, ui, wortel, selderij, tomaat en een scheutje wijn, en oorspronkelijk geserveerd met tagliatelle in plaats van spaghetti. Toen Italiaanse migranten in de vorige eeuw hun culinaire tradities meenamen naar Engeland en de Verenigde Staten, ontstond de variant die wij nu kennen: Spaghetti Bolognese. De saus kreeg meer tomaat, meer kruiden en werd gecombineerd met de populaire Zuid-Italiaanse pasta. Het resultaat is een hartverwarmend gerecht waarin eenvoud en diepgang samenkomen: een geurige, rijke saus die uren heeft geprutteld, vermengd met perfect gekookte pasta en afgerond met een royale rasp Parmezaanse kaas. Een klassieker die de wereld heeft veroverd, geïnspireerd door de smaken van Emilia-Romagna.