Snelle groene pasta met gamba's
Italiaans genieten
Wat een lekkere combinatie, spinazie en gamba's! Met dit recept kun je binnen 20 min genieten van een heerlijke pasta en een bijpassend glas wijn. Dus lees snel verder!
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Terwijl de pasta in de pan zit gaan wij aan de slag met de saus en de gamba's.
Snipper je ui en knoflook en verhit wat olijfolie in een hapjespan. Bak de gamba’s in ongeveer 2-3 minuten roze en breng op smaak met wat peper en zout. Haal de gamba’s uit de pan als ze klaar zijn.
Gebruik dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook eventjes aan. Voeg de spinazie toe en bak dit totdat het bijna helemaal geslonken is.
Voeg de crème fraîche en pesto toe en verwarm tot de crème fraîche gesmolten is. Giet de pasta af en voeg deze samen bij de gamba's en de saus. Roer alles goed door elkaar en serveer de pasta pesto met gamba’s samen met wat Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
voor ± 2 personen
- 150 gram spaghetti
- 150 gram gamba’s
- 2 eetl pesto
- 100 ml crème fraîche
- 200 gram verse spinazie
- 1/2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 peper
- Parmezaanse kaas
- Zout en peper
Dit gerecht is heerlijk met:
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Snelle groene pasta met gamba's