Tonijnsteak
Wijn & spijs
Bereidingswijze van een tonijnsteak
Maak een marinade van wijn, sap, rozemarijn, knoflook, peper en zout en marineer hierin de stukken vis om en om een half uurtje. Bak de vis in een hete (grill)pan in olijfolie ,voeg iets voor het einde de marinade toe en de ansjovisfilets. Het bakken duurt maar een minuutje. Serveer met het heerklijke vocht eroverheen. TIP: Zorg dat de Tonijnsteak nog goed rood van binnen is. Dan blijft de smaak behouden!
Ingredienten voor ± 4 personen
- 1 glas droge witte wijn
- sap van ½ citroen en ½ sinaasappel
- 2 takjes of 1 grote fijngehakte rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper uit de molen, zout
- Olijfolie
- 4 plakken tonijn van 130-200 gr.
- 4 ansjovisfilets
Welke wijn is lekker bij een Tonijnsteak:
[product_attribute attribute='gerecht' filter="tonijnsteak"]
Lees ook
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Tonijnsteak