Vragen? Bel: 035 888 95 95

Zweedse zeevruchten pasta

Wijn & spijs

Wat is er nou lekkerder dan een verteerbare pasta met zeevruchten? Niet dat dit recept typisch Zweeds is, maar het officiële recept is wel door iemand uit Zweden. Al met al. Het is gewoon heerlijk met een goed glas Chardonnay!

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 2 T. boter 
  • 1/4 kop venkelknol, fijngehakt 
  • 2 kopjes eiken Chardonnay (Bogle is goed!) 
  • 3/4 kop zeevruchten bouillon 
  • 3/4 kop zware room 
  • 2 theel. kurkuma 
  • 2 kopjes garnalen 
  • 1 kop sint-jakobsschelpen 
  • 1 pakje pasta, gekookt en uitgelekt (voorkeur linguine of spaghetti) 
  • Zout & peper, naar smaak 

Kook instructies: 

  • Verhit de boter op middelhoog vuur tot deze gesmolten is en voeg dan de venkel toe. Laat het een paar minuten zweten, af en toe roeren. 
  • Schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat het 10 minuten koken. Verminder hitte. Voeg voorzichtig de room toe, roer om op te nemen. Voeg de kurkuma, zout en peper naar smaak toe. 
  • Voeg vlak voor het serveren de zeevruchten toe en kook snel. 
  • Giet over de pasta en serveer met een salade en de rest van de Chardonnay. Genieten van! 

 

**Recepten van https://boglewinery.com/

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Zweedse zeevruchten pasta

© 2022 Siersma Wijnadvies