Vragen? Bel: 035 888 95 95

Ao Yun

Wijnadvies blog op 9 april 2019
Ao Yun

Chinese wijn

Na een zoektocht van vier jaar door heel China om het allerbeste terroir te vinden om een wijn te maken die kan worden vergeleken met ’s werelds grootste wijnen, werd de perfecte plek gevonden in het noorden van de Provincie Yunnan.

Shangri-La

Gelegen aan de oevers van de rivier Mekong heerst een fantastisch microklimaat om schitterende wijnen te maken. De perfecte plek is gevonden op een afgelegen plek op de uitlopers van de Himalaya, niet ver van de stad Shangri-La.

Cabernet-Sauvignon

Vlakbij de Chinese dorpen Adong, Xidang, Sinong en Shuori, aan de voet van de heilige berg Meli vinden we op een hoogte van ca. 2300 meter de stokken van de Cabernet-Sauvignon. Hier lijkt een klimaat te heersen die vergeleken kan worden met die van Bordeaux. 

"vliegen boven de wolken"

Ao Yun betekent "vliegen boven de wolken", een verwijzing naar de wolken die de toppen van de omringende bergketens bedekken.

Louis Vuitton & Hennesy

Deze wijn is niet ontstaan bij een goed bord bapi pangang in een schattig dorpje onder aan de heilige berg. Het idee komt uit de Franse 'keuken' van LVMH, de eigenaar van merken als Louis Vuitton en Hennesy. Een aantal dingen zijn zeker te zeggen over dit bedrijf: 'Ze hebben genoeg geld om dit goed neer te zetten' en 'Ze zijn erg goed in schaarste creëren'.

Kopen?

Tot op heden wordt er heel weinig van de Ao Yun wijn geproduceert. De wijn is enkel in maar een beperkt aantal landen te krijgen en kost rond de € 350,-. 

Ao Yun

De 'nieuwe' Nieuwe Wereld

Ao Yun is een wijn afkomstig van een jonge wijngaard op de uitlopers van de Himalaya vlakbij de legendarische stad Shangri-La.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp