Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wat is Blanc de Blanc Champagne?

Wijnadvies blog op 14 november 2023
Wat is Blanc de Blanc Champagne?

Wit van de witte

Champagne Blanc de Blancs is een prestigieuze mousserende wijn die zijn exclusieve karakter ontleent aan zijn unieke productiemethode en verfijnde smaakprofiel. De naam, "Blanc de Blancs," vertaalt naar "wit van witte" en verwijst naar het feit dat deze champagne uitsluitend wordt gemaakt van witte druiven, met Chardonnay als hoofdbestanddeel.

Bekijk alle Champagne van onze exclusieve import

Verleidelijke aroma's

Kenmerkend voor Blanc de Blancs is zijn heldere, lichte kleur die vaak wordt vergezeld door verleidelijke aroma's van citrus, groene appel en subtiele bloemige tonen. Deze mousserende wijn staat bekend om zijn levendige karakter in de mond, waar fijne bubbels een verfijnde frisheid introduceren.

Chardonnay

De regels voor het maken van Blanc de Blancs zijn streng: het moet volledig vervaardigd worden van witte druiven, Chardonnay. Deze druiven worden met zorg geselecteerd uit de wijngaarden van de Champagne-regio, waar vakmanschap en traditie samenkomen om een wijn te creëren die synoniem staat voor luxe en verfijning.

Wijnliefhebbers

De populariteit van Champagne Blanc de Blancs onder wijnliefhebbers is te danken aan zijn unieke smaakprofiel en verfijnde karakter. Deze wijn belichaamt elegantie en wordt vaak geassocieerd met speciale gelegenheden, waar zijn sprankelende finesse een onvergetelijke ervaring creëert voor degenen die ervan genieten.

Bekijk ook onze film over Champoagne

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Wat is Blanc de Blanc Champagne?

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp