De derde donderdag van november staat, zoals altijd, in het teken van de Beaujolais Primeur, de eerste wijn van de nieuwe oogst uit Frankrijk. Het klinkt allemaal leuk, maar wel een beetje jammer dat er een half jaar geleden al een 2006-er uit Zuid-Afrika kwam aanvaren en twee weken terug de Novello uit Italië op de stoep stond. Des al niet te min is het wel een reden voor een mooi feest. Siersma Wijnadvies staat midden in Amsterdam, in Het Hot Spot Café, aan de Amstel, exact om 1 vóór 12, klaar met de kurkentrekker.
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.