Geen kurk meer op de Champagnefles
Na de kunststofkurk en de schroefdop op eenvoudige wijnen overweegt ook de Champagne om van de kurk af te afstappen. Philippe Court, van het champagnehuis Taittinger, was op een conferentie onder de indruk dat 'Australische bubbeltjeswijnen' prima waren zonder echte kurk. Deze worden afgesloten met een kroonkurk (bierdop). Hoewel de baas van Taittinger niet met een alternatief kwam was hij duidelijk met zijn mening: 'Kurk kan een dure fles champagne, waar soms 10 jaar aan gewerkt is, zomaar bederven. Wij gaan serieus onderzoeken of ons huis, in navolging van Australië, ook een alternatief voor de champagne-kurk weten te vinden'. De reactie van onze Champagne producent, Eric de Sousa, was kort en duidelijk: 'Zolang je maar goede kwaliteit kurken gebruikt, zoals ik, zal de kwaliteit van de wijn ook goed zijn!'.
Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Geen kurk meer op de Champagnefles