Vragen? Bel: 035 888 95 95

Malbec, onze perfecte feestwijn! | € 8,50

Wijnadvies nieuws op 1 december 2021
Malbec, onze perfecte feestwijn! | € 8,50

Decemberwijn

Voor de maand december hebben wij de ideale feest wijn gevonden. Deze Malbec van Kaiken! De wijn is heerlijk rijk van smaak. De wijn heeft mooie geuren van donkerrood fruit en qua structuur super uitgebalanceerd. Echt een wijn voor bij rood vlees! Maar ook heerlijk voor een avondje op de bank. 

Kaiken 

Het symbool van Kaiken Wines is een ganzensoort genaamd cauquén (de grijskopgans), die veel voorkomt in Patagonië. Het had niet beter gekozen kunnen worden door de Chileense familie Montes, want ook zij vliegen veel van Chili naar Argentinië, en weer terug. Kaiken Wines is in 2001 opgericht door Aurelio Montes Sr., een van de beroemdste wijnmakers van Chili, want hij heeft aan de basis gestaan van de grote ontwikkeling van de Chileense wijnbouw. Zo was hij één van de eersten (zelf zegt hij overtuigend dé eerste) die de terroir-gedachte de nodige aandacht gaf en wijngaarden op steilere hellingen ging aanplanten.

Malbec 

Binnen de Streek Mendoza in Argentinië, in de Uco Valley om precies te zijn, daar bevinden zich de wijngaarden waar Kaiken Malbec van gemaakt worden. De druivenranken zijn aangeplant rond de jaren 1970, en liggen gemiddeld 1000 meter boven zeeniveau. 

LET OP: We hebben Kaiken sinds kort ook in Unoaked Chardonnay! 

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Malbec, onze perfecte feestwijn! | € 8,50

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp