Apis Melilifera is een 'Village Cru' van de welbekende Grenache, Syrah en Mourvedre blend. De wijn is vernoemd ter ere van de honingbijen die cruciaal zijn voor het bestuiven van de wijnstokken. Dit honingbijtje is ook terug te vinden in het logo van Boutinot. Daarnaast is deze wijn helemaal biologisch! Deze maand december onze Wijn van de Maand, ideaal voor de prachtige kerstdagen!
Smaak
De wijn is zeer uitnodigend. Mooi helder en fris in de neus. Er valt kers, donker pruimfruit, zoethout en chocolade te ontdekken in de mond. Dit is een sappige stijl Cairanne die een prachtige en verleidelijke afdronk heeft!
Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de “Rhône Riders”. Met Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen.
De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.