Het Merchant Hotel in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast staat gekend voor zijn extravagante dranken. In 2006 bood het vijfsterrenhotel een cocktail aan van 750 pond (iets meer dan 1000 euro) aan en in 2009 ging het nog aan de haal met de prijs voor beste hotelbar in de wereld. Nu doet het luxueuze logement er nog een schepje bovenop, door een gespecialiseerd watermenu aan te bieden. Op het menu prijken dertien flessen drinkwater afkomstig uit tien verschillende landen, waaronder Georgië, Fiji en de Faeröer. De prijzen starten bij 4,95 pond (7 euro) voor 75 centiliter mineraalwater uit het Engelse Somerset en lopen op tot 26.45 pond (37 euro) voor een literfles ijswater uit het Canadese poolgebied. Alsof dat nog niet uitbundig genoeg is, wierf het Merchant Hotel ook twee watersommeliers aan. “De beweegreden achter ons watermenu is de bezoekers de mogelijkheid en keuze te bieden om hun eigen, op maat gemaakte, culinaire ervaring te organiseren”, licht Gavin Carroll, directeur van het Merchant Hotel, toe aan de Belfast Telegraph. “Onze watersommeliers helpen de gasten bovendien beslissen welk type water de maaltijd en wijn het best aanvult, zodat zij de perfecte smaakervaring kunnen beleven”, aldus Carroll. Hotelbezoekers die niet voor het dure water te vinden zijn, kunnen nog steeds voor de lokale merken kiezen of een gratis glas ‘Belfast water’ krijgen.
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.