In Australië doen ze het: druiven ‘insmeren’ met zonnebrand! Het is daar momenteel hoogzomer en in de Hunter Valley, even ten noorden van Sydney, kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden. Net als mensen, verbranden druiven ook. Van veel druiven is de schil te dun om de hitte en UV-straling van de zon aan te kunnen, dus spuiten de wijnmakers daar zonnebrand op de druiven. Doen ze dat niet, dat gaat dat onherroepelijk ten koste van de kwaliteit van de wijn. De druiven drogen uit of verbranden letterlijk. Met die hitte is veel aandacht en zonnebrand niet alleen logisch, maar ook een bittere noodzaak.
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.