Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine LarueSaint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2019

Het verhaal achter de wijngaard 'En Remilly' is een mooi verhaal! Het dorp Saint-Aubin ligt in het hart van de Côte de Beaune met de beroemde buurdorpen Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Deze twee dorpen zijn vernoemd naar één van de beroemdste wijngaarden ter wereld: 'Le Montrachet'! En laat de wijngaard 'En Remilly' nou precies grenzen aan deze Grand Cru.

Deze wijn drink je het beste waneer hij vijf jaar oud is. Dan zal hij veel meer van zijn ware aard tonen. De geur is complex en ook subtiel. De frisse zuren zijn flinterdun alsof het vloeibaar kristal is.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2019

Domaine Larue

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.

Didier en Denis

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt.

De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Saint-Aubin
Wijnhuis:Domaine Larue
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2019

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp